Sånn lever du litt mer miljøvennlig

31 mai 2021
Johanne Larsen

De fleste av oss lever i en verden der vi er blitt svært opptatt av å ta bedre vare på miljøet og klimaet, og derfor er det heldigvis mange ting man kan gjøre selv for å leve litt mer miljøvennlig. Her skal vi se litt på noen av tingene du kan gjøre – for deg og kloden. 

Spar på varmeregningen 

Vi bruker unødvendig mye energi, og derfor er det lurt å se på hva man kan gjøre selv for å bruke litt mindre og bli litt mer bevisst omkring hva man egentlig bruker energi på. Det er nemlig sånn at man kan spare mye mer enn man tror, ved bare å ta noen få grep – som faktisk kan vise seg å være gode investeringer.

Det handler først og fremst om å isolere boligen sin godt. Det er mange som lever i boliger som er dårlig isolert, og derfor bruke de mye mer penger og energi enn det de egentlig trenger. Det er fordi varmen siver ut og dermed så bruker man enda mer for å kompensere for det som forsvinner.

Derfor er isolasjon en god investering når man vil spare både penger og miljøet for unødvendig belastning. Det mange ikke vet, er at det også kan hjelpe å skifte ut vinduene. Der kan det nemlig også sive mye varme ut hvis man har gamle og utette vinduer. På https://klarvinduer.no/vinduer kan du lese mer om vinduer og hvilke du skal velge. 

Plant din egen mat! 

Hvis du vil leve litt mer miljøvennlig, kan det også lønne seg å plante sin egen mat. Selv om det bare er noen urter og et par grønnsaker, så kan det faktisk spare miljøet for ytterligere belastning, og man lærer seg å sette pris på den maten man har dyrket selv. Da får man også lyst til å prøve å dyrke mer. 

Flere nyheter