Spill og oppgaver som holder hjernen i gang

30 august 2021
Johanne Larsen

Det er viktig å holde hjernen i god form, og det kan man faktisk enkelt gjøre ved å gi den små oppgaver. En Rubiks kube er en av dem, og det skal vi se litt nærmere på her. 

Lær deg å løse rubiks kube

En av de mest ultimate utfordringene som mange setter seg for, er å løse en rubiks kube. Det er en kube i forskjellige farger, og man kan vri på de forskjellige delene i kuben, for å få den til å gå opp. Når den går opp, har altså alle sidene samme farge – som på bildet. Det er et mål for mange, og det er også blitt et symbol på både smarthet og nerdefellesskap. 

Det er kanskje ikke så umulig som du tror å lære seg, og selv om noen kanskje har bedre forutsetninger for å forstå akkurat hvordan den skal løses enn andre, så er det faktisk noe man kan øve seg på. Øvelse gjør mester som man sier, og det er bestemt også tilfellet når det kommer til å lære seg å løse en Rubiks kube. 

Det finnes nemlig mange gode og spennende guider til å løse kuben på nettet i dag, og forskjellige metoder man kan lære seg og øve seg på med en kube. På http://mastercubestore.no/, finner du for eksempel flere tutorials til forskjellige kuber, så du kan øve deg. Her finner du også et stort utvalg av ulike kuber du kan prøve deg på – og dermed kan du enkelt prøve en ny kube, når du er blitt god til å løse den klassiske. Det finnes til og med konkurranser du kan delta i. 

Det er heller ingen tvil om at det er billig moro, og du kan ta med deg kuben overalt og øve med den når du kjeder deg eller har et ledig øyeblikk. Dermed så har du alltid noe å gjøre, og det holder i tillegg hjernen din i god form. 

 

Flere nyheter