Råd når du skal asfaltere

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Skal du asfaltere, eller vurderer du asfaltering? Da er det lurt å sette seg litt inn i fordelene ved asfaltering og få noen gode råd til hvordan du skal gå frem. Det kan du lese mer om her. 

Fordeler med asfaltering

image

Asfaltering har en rekke fordeler. Det er også det derfor  det er en populær løsning til en rekke prosjekter. Det kan for eksempel være asfaltering av innkjørsel, hagestier eller veier og asfaltering av gårdsplass. Det er først og fremst veldig lett å vedlikeholde asfalt, og hvis man vil at underlaget skal holde seg pent så lenge som mulig, er det en god ide å gjøre nettopp dette. Det kan for eksempel være ved å jevnlig feie og spyle asfalten. 

Den store fordelen med asfalt er jo at det gir en overflate som ser pen og ryddig ut. Hvis man er opptatt av helhetsuttrykket i hjemmet, så er asfalt helt klart en god investering, for å få det hele til å henge sammen og skape et mer stringent uttrykk. Hvis du vil at asfalten skal holde seg tørr (og sklisikker), så kan man faktisk også legg varmekabler under asfalten. 

Det er også en klar fordel at asfalt generelt er ganske vanntett, og man kan enkelt få dreneringsløsninger på plan, så man kan led vannet dit man vil. Ikke minst så er det smart at man kan legge asfalt enkelt rundt hindringer, og det er et materiale som er lett å tilpasse til omgivelsene. 

Hva skal jeg tenke på?

Når du skal asfaltere er det noen grunnting som du skal tenke på før du legger asfalten. Det er for det første svært viktig å finne ut av om grunnen asfalten skal legges på er sterk nok til formålet. Det er også viktig at underlaget komprimeres før man asfalterer, og det er også viktig å tilrettelegge for eventuell drenering. 

Flere nyheter