Har du begynt å oppleve hårtap?

02 desember 2019
Mathias Bjelland
Har du begynt å oppleve hårtap?

Alle de forskjellige typene hårtap menn opplever

Hårtap er en ganske vanlig forekomst i samfunnet vårt. Det skjer nesten utelukkende med menn og millioner av menn opplever en form for hårtap rundt om i verden. I de fleste tilfeller blir håravfall sett på i et negativt lys og blir sett på som noe som er problematisk og må løses i stedet for å bli ønsket velkommen. Fordi så mange menn har det, og fordi de heller vil klare seg uten håravfall, har hele virksomheter blitt satt opp for å takle dette problemet.

Den vanligste formen for håravfall er noe som kalles mannlig skallethet. Det er her hårlinjen på menn begynner å avta lenger og lenger tilbake i hodebunnen. Noen ganger stopper den avtrekkende delvis gjennom. Andre ganger fortsetter hårlinjen å forsvinne til den når baksiden av hodebunnen. Dette begynner vanligvis å skje når menn fyller trettiårene. Alvorlighetsgraden av hårtap menn opplever vil avhenge sterkt av mannens genetikk, og det er ikke mye som kan gjøres for å stoppe eller til og med senke prosessen.

Hårtap menn opplever bør ikke tas lett på

Når det er sagt, er det ganske mange løsninger som har blitt utviklet gjennom årene. Den vanligste løsningen på hårtap er å bære et hårstykke av noe slag. Hvis hårtapet er mildt, kan du slippe med å bruke bare en delvis hårbit som dekker den delen av hodebunnen din som har mistet hårdekningen.

Hvis hårtapssituasjonen din er mer avansert og alvorlig, vil det være mer fornuftig for deg å få en full parykk. Noen menn velger imidlertid en mer vågal rute og ganske enkelt får barbert håret av seg slik at de kan gå helt skallet. Noen studier har faktisk vist at kvinner er mer tiltrukket av fullstendig skallede menn enn menn som har det balende utseendet, så håper er ikke tapt!

Flere nyheter