Få bukt med røtter og trær

05 januar 2021
Johanne Larsen

Hvis man har en eiendom eller hage med mye vekst og trær, så er det noen helt spesielle hensyn man skal ta, hvis man skal få en hage som fungerer best mulig. Det kan man få noen gode tips til her, så er man godt forberedt når sesongen kommer i gang. 

Bruk korrekt verktøy

Det er først og fremst viktig at man bruker verktøy som er laget for det du skal bruke det til. Når det kommer til å få opp røtter på trær og planter, så er det lurt å ha noe som er kraftig, men lett å manøvrere. Da kan aluminiumsspett være tingen. Det kan være det du trenger for å få den kraften du trenger, kombinert med et lett og enkelt verktøy – som er svært solid. 

Når det er sagt så finnes det også mange andre former for verktøy som egner seg til litt hardere skogs- og hagearbeid. Det kan for eksempel være en god motorsag. Hvis du har en tomt der det er mye høye trær, så kan det være lurt å skaffe seg en god teleskopsag, så du rett og slett slipper å arbeide så mye i høyden. Det kan du få mye ut av, når du skal renske og opp sørge for at skogen ser ordentlig ut. I tillegg til det så er en kvistkutter alfa og omega når du skal få styr på tre- og skogsområde. Da kan du nemlig enkelt mate denne med kvist som blir til skogbunn over tid. Så får du ryddet opp og beskåret samtidig – og det er et stort pluss. 

Vær kvalitetsbevisst

Det er også veldig lurt å tenke på kvalitet når du skal velge både verktøy og eventuell bruk av profesjonelle til jobben på tomten eller eiendommen din. Når du velger kvalitet, så sørger du nemlig også for å få verktøy som holder litt lenger, og du får mer for pengene. 

Flere nyheter