Er lånemarkedet på nettet blitt mer regulert?

01 april 2022
Johanne Larsen

editorial

Lånemarkedet på nettet har vokst seg helt enormt på bare få år, og det er nesten helt umulig ikke å ha hørt om at det er mulig å låne penger på nettet. Det er dog et marked som mange tidligere har forbundet med usikkerhet, men er det egentlig sånn at det er blitt mer regulert? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Vi er mer opptatt av trygghet på nettet

Vi er de siste årene blitt langt mer opptatt av sikkerhet på nettet. Det er fordi digital kriminalitet har økt og blitt langt mer sofistikert, og vi er blitt mer bevisste omkring hva vi som forbrukere selv kan gjøre for å beskytte opplysninger og penger på nettet. Derfor er det ikke sånn at de fleste bare kaster seg inn i noe som har med penger å gjøre online, i stedet er langt de fleste litt forsiktige med ting som har med penger å gjøre på nettet. Vi er blitt mye bedre til å undersøke hjemmesider og tjenester på nettet, men hvordan står det egentlig til med lånemarkedet? 

lån

Dette er et marked som er blitt mye mer regulert de siste årene, og det er genrelt også blitt strengere både hvordan man kan markedsføre for lån og det å innvilge lån på nettet i det hele tatt. Det er dog alltid en god ide å undersøke flere lån og muligheter hvis man vil utforske dette markedet, og sette av litt ekstra tid til det. 

Da skal man vite hvor stor sum det dreier seg om, det bestemmer nemlig hvilken kategori man låner i. Et lån 100000 klassifiseres som et litt større lån på nettet, og da trenger man ikke sammenligne smålån og mikrolån. Når man sammenligner på denne måten, så kan man se hva som er forskjellen mellom de ulike leverandørene, og hvilke vilkår som gjelder. 

Flere nyheter